Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Openbare Bibliotheken

In Antwerpen en districten vindt u een uitgebreid netwerk van bibliotheken, bibpunten en vertelhuizen.

 

Bibliotheken

Bibliotheek Permeke op het De Coninckplein is de hoofdbib. Naast boeken vindt u er een mooie collectie cd's, dvd's, taalcursussen en partituren. Permeke heeft een cyberzone waar u voor het plezier kunt surfen en een studiezone waar u kunt werken of studeren. In de leeszone vindt u kranten en tijdschriften om in alle rust door te nemen.

Daarnaast is er in elk district een districtsbibliotheek. Die is een maatje kleiner dan de hoofdbib, maar u vindt er heel wat!Boeken, cd's, dvd's. U kunt in uw districtsbib ook surfen.

De bib wil altijd dichtbij zijn. Daarom zijn er wijk- en buurtbibliotheken in alle districten. Hier vindt u voornamelijk boeken. Mocht je in een wijk- of buurtbib niet vinden wat je zoekt, dan kan je het laten overkomen uit een andere bib.

 

Bibpunten

Bibpunten zijn mini-bibliotheekjes met een klein aanbod kranten, tijdschriften en soms ook boeken. U vindt ze in sommige OCMW-dienstencenta, ontmoetingscentra, vzw’s en consultatiebureaus van Kind en Gezin. Kortom: op plaatsen waar een sociale, culturele of educatieve activiteit plaatsvindt.

 

Vertelhuizen

In een vertelhuis kunnen kinderen met hun klas een voorleessessie of auterurslezing bijwonen of meedoen aan een leuke activiteit.

Verder biedt de bib enkele diensten op maat aan. Zo is er een bibbus voor scholen die te ver van een bibliotheek liggen en Bib aan Huis voor mensen die om gezondheidsredenen zelf niet in de bib geraken. De bib organiseert ook een heleboel activiteiten voor jong én oud.

Ontdek het allemaal!

 

Meer info leest u op de website van de Antwerpse openbare bibliotheken.