Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Het vliegend tapijt

Peter Holvoet-Hanssen, de immer bewegende dichter-troubadour heeft voor Felix Poetry Festival een verrassing in petto. Samen met de Senegalese in Antwerpen aangespoelde dichter Lamine Diouf zweeft hij met Het Vliegend Tapijt door Antwerpen om her en der neer te dalen en poëzie te brengen voor de verbaasde passant. 'Gedichten moeten / een belevenis zijn, niet geschreven lijken,' oppert Holvoet-Hanssen. Met hun tapijt in de aanslag zal de gewezen stadsdichter van Antwerpen met zijn Senegalese kompaan dit waar maken. Ongetwijfeld laat hij u ook kennis maken met zijn project De Wereld van de Poëzie in kaart, een schatkaart voor wie op zoek gaat naar beklijvende verzen en weerbarstige dichters. De Wereld van de Poëzie in kaart nodigt ons uit om gedichten te lezen met onverwachte camerastandpunten en van dichter naar dichter te zwerven. U kan alvast wat rondstruinen in zijn poëziewereld op de website http://wereld.paukeslag.be

Het Vliegend Tapijt vliegt de eerste keer uit tijdens het Felix Poetry Festival, van 1 tot 9 juni 2017, en landt op diverse plekken in Antwerpen:

 

  • Donderdag 1 juni, 12u, Bibliotheek Permeke.
  • Zaterdag 3 juni op het Theaterplein (11u15), De Vertelboom aan de Wapper (12u), in De Slegte Wapper (12u30), de tuin van het Rubenshuis (13u) en Den Botaniek in de Leopoldstraat (14u30).
  •  Woensdag 7 juni landt het poëzietapijt vanaf 20u op de Draakplaats en de Dageraadplaats.
  • Donderdag 8 juni vanaf 14u aan het MAS, het Felixpakhuis en Het Bos.