Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Felix Poetry Festival

Klik hier om de programmakrant te downloaden.

Click here to download programme, poetry & consciousness.

Felix Poetry Festival 2018

Felix Poetry Festival is aan haar tiende editie toe en dat willen we op gepaste wijze vieren: met extra veel poëzie. Antwerpen Boekenstad organiseert sinds 2008 het jaarlijkse internationale poëziefestival.

Woensdag 30 mei, 20u: Pleidooi voor de poëzie in het Poëziecentrum

Op vraag van het Poëziecentrum en Antwerpen Boekenstad schrijft Charlotte Van den Broeck een Pleidooi voor de poëzie dat ze op deze avond in première voorstelt. Maak in Gent ook kennis met de Europese dichters die de volgende dag te gast zijn op het Versopolis programma in het Felixpakhuis.

Donderdag 31 mei, 20u: Versopolis in het Felixpakhuis

Felix Poetry Festival presenteert in samenwerking met Poëziecentrum een internationale dichtersavond in het kader van het Europese poëzieplatform Versopolis. Dit jaar zijn Marie de Quatrebarbes (Frankrijk), Tatev Chakhian (Armenië/Polen), Goran Čolakhodžić (Kroatië) en Dagmara Kraus (Duitsland) te gast. We hebben met Efe Duyan ook een Turkse dichter te gast.  Maud Vanhauwaert, Moya De Feyter en Yves Namur vertegenwoordigen de poëzie uit ons land. Fanfare ’t AKKOORD zorgt voor de feestelijk muzikale toets, samen met de dames van Majoretski. 

Zaterdag 2 juni, 16u: Tuin der Poëten in Den Botaniek

Op zaterdag 2 juni is er een feesteditie van de Tuin der Poëten in Den Botaniek: 15 dichters uit de tweetalige bloemlezing Belgium Bordelio I en II: Paul Bogaert, Delphine Lecompte, Laurence Vielle,  Antoine Boute, Pascal Leclerq, Tom Nisse, Peter Theunynck, Vincent Tholomé, Inge Braeckman, Alexis Alvarez Barbosa, Peter Holvoet-Hanssen, Gioia Kayaga, Jan H. Mysjkin en Runa Svetlikova, lezen hun gedichten in de prachtige plantentuin in de Leopoldstraat. Jan Ducheyne & Noodzakelijk Kwaad sluit af met een poëzieconcert.

Donderdag 14 juni, 20u: Poëziehommage Hugo Claus in het Letterenhuis

In het Letterenhuis brengen we donderdag 14 juni een hommage aan de poëzie van Claus: 10 dichters lezen een lievelingsgedicht uit het omvangrijke oeuvre en dragen een gedicht op aan de meester, waaronder Patrick Conrad, Jan Vanriet, Didi de Paris, Ellen Deckwitz, Elvis Peeters, Dominique De Groen, Ellen Deckwitz, Luuk Gruwez, Yannick Dangre en Fatena Al-Ghorra. Suzanne Holtzer is uw gastvrouw.

Vrijdag 15 juni, 20u: Performance poetry, spoken word, experiment en engagement in Het Bos

We sluiten vrijdag 15 juni af met een wilde nacht vol performance poetry, spoken word, experiment en engagement in het Bos. Maud Vanhauwaert nodigde drie internationale experimentele topacts uit: Nora Gomringer (Zwiterland/Duitsland), Ásta F. Sigurðardóttir (IJsland) en Dalibor Markovic (Duitsland). Arno Van Vlierberghe verdedigt de kleuren van de Vlaamse vernieuwing. Uit de slamwereld zijn Seckou, Sam Houck (winnaar Naft voor Woord 2018), Miss Elli & friends uit Antwerpen, Woorden Worden Zinnen uit Nederland en Vol-Au-Vent uit Wallonië te gast. Moni Stanila uit Moldavië, Ignacio Perini uit Argentinië en Tom Konyves uit Canada sluiten de dichtersrangen. NeoN3rd en Wilderman, de nieuwe band van Elvis Peeters, vergasten u beide op een Nederlandstalig poëzieconcert.

 

PRAKTISCH

Locaties

  • Poëziecentrum, Vrijdagmarkt, Gent 
  • FelixPakhuis, Godefriuskaai 30, Antwerpen
  • Den Botaniek, Leopoldstraat, Antwerpen
  • Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, Antwerpen
  • Het Bos, Ankerrui 5-7, Antwerpen 

Tickets

  • 30 mei 2018 Poëziecentrum en 2 juni Tuin der Poëten in Den Botaniek - gratis
  • 31 mei 2018 Versopolis in het Felixpakhuis: 6 EUR voorverkoop via www.felixpakhuis.nu – aan de kassa vanaf 19u30: 10 EUR
  • 14 juni 2018 Poëziehommage Hugo Claus in het Letterenhuis: 5 EUR aan de kassa
  • 15 juni 2018 Spoken word en experiment in Het Bos: 6 EUR voorverkoop via www.felixpakhuis.nu – aan de kassa vanaf 19u30: 10 EUR

Informatie

Antwerpen Boekenstad, 03 222 93 34, boekenstad@stad.antwerpen.be

Volg ons ook op facebook.

Felix Poetry Festival is een organisatie van Antwerpen Boekenstad i.s.m. Poëziecentrum, Poetry International, maelstrÖm Het Bos en deFelix. 

 

Archief