Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Hoe werkt het?

Deze website verzamelt alle activiteiten rond Boek & Letteren die in de stad Antwerpen plaatsvinden. Lezingen, voordrachten, tentoonstellingen, workshops, filmvoorstellingen, theaterstukken, performances … alles waar het Boek en de Letteren centraal staat, willen we hier verzamelen.

 

U wil zich literair amuseren vanavond?

Kom regelmatig een kijkje nemen naar het literaire aanbod in de stad Antwerpen.

U wordt automatisch op de hoogte gehouden indien u zich inschrijft op onze nieuwsbrief. Deze wordt maandelijks verstuurd en houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen in Antwerpen de boekenstad.

Of volg ons op www.facebook.com/antwerpenboekenstad en babbel met ons mee op twitter @ABoekenstad.

 

U organiseert een activiteit rond Boek & Letteren in Antwerpen?

Dan verdient die een plaats op onze website.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

De Antwerpse kalender voor Boek & Letteren werkt samen met UiTdatabank. Alle activiteiten die in de stad Antwerpen worden georganiseerd en waarbij de boekenstad-marker wordt aangevinkt en op die manier in de UiTdatabank zijn ingevoerd, worden automatisch opgenomen in de Antwerpse Kalender voor Boek & Letteren. Binnen de 24 uur verschijnt uw activiteit in de Antwerpse Kalender voor Boek & Letteren. Iedere nacht worden alle nieuwe gegevens uit de UiTdatabank overgezet naar de Antwerpse Kalender voor Boek & Letteren.

 

Wat moet u doen om uw activiteit te laten verschijnen?

STAP 1
Surf naar www.uitdatabank.be en voeg uw activiteit in de UiTdatabank in.

De Antwerpse kalender voor Boek & Letteren werkt samen met UiTinVlaanderen.be. UiTinVlaanderen.be is één van de publiekskanalen die worden aangestuurd met gegevens afkomstig uit de UiTdatabank. Deze centrale databank bundelt het vrije tijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel. Duizenden culturele organisaties, gemeenten en verenigingen voeren hun aanbod rechtstreeks in de UiTdatabank in. Gegevensinvoer in de UiTdatabank heeft echter nog meer voordelen dan enkel ontsluiting op UiTinVlaanderen.be. Verschillende cultuurkalenders, agenda’s, kranten, magazines, portaalsites, websites, …  pikken ingevoerde gegevens uit de UiTdatabank op. Veel kanalen doen dit ook. Denk maar aan de kalender van De Nieuwe Antwerpenaar of de kalender in de Zone 03. Een overzicht van al deze kanalen vindt u op www.allesoveruitdatabank.be/partners. Als organisator van een culturele activiteit maakt u allicht al gebruik van de diensten van UiTdatabank. Is dat nog niet het geval, dan hebt u nu een extra motivatie om dit te doen, vanaf nu worden de literaire evenementen in Antwerpen immers ook opgenomen op deze website.

STAP 2
Bij het invoegen in de Uitdatabank geeft u uw activiteit in zoals aangegeven op de webpagina. Bewaar nadien uw invoer.

STAP 3
Onderaan uw activiteit vindt u een kadertje met onder andere 'tags (trefwoorden)' in vermeld. Typ in dit vakje 'Boekenstad' en vergeet nadien niet op 'Opslaan' te klikken.

 

BIJZONDER

 

 
Misschien organiseert u wel telkens iets dat de marker 'Boekenstad' verdient? Op aanvraag kan u uw organisatie of de plaats waar uw activiteit doorgaat laten oormerken als Antwerpse organisatie voor Boek & Letteren. Op die manier moet je niet telkens de boekenstad-marker aanvinken, maar wordt uw activiteit automatisch mee opgenomen in de Antwerpse kalender voor Boek & Letteren. Enkele van die organisaties die hiervoor in aanmerking komen zijn het Letterenhuis, de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Bibliotheek Permeke, boek.be.

 U neemt hiervoor contact op met boekenstad@stad.antwerpen.be of telefonisch via +32 3 222 93 35.