Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Antwerpen vertelt

Van 10 tot 14 mei 2017 vindt de tweede editie plaats van 'Antwerpen vertelt'. Het tweejaarlijkse vertelfestival laat jong en oud proeven van vertellen met een feest van verhalen en vertellers van hier en elders. ’Antwerpen vertelt’ doorkruist 5 dagen lang de stad en houdt halt in De Roma, bibliotheek Permeke, Antwerpse scholen en het Red Star Line Museum.


Het festival start op woensdag 10 mei met een vertelfeest in De Roma vol toeters en bellen, pannenkoeken en natuurlijk veel verhalen.

Op donderdagavond 11 mei staan onder andere Abdelkader Benali, Ilona Plichart en Carmien Michels stil bij de kracht van vertellen in bibliotheek Permeke.

Zaterdag 13 mei vind je in bibliotheek Permeke workshops, installaties, vertelvoorstellingen, muzikale intermezzo’s, een boekendokter en liefdesverklaringen. Ook niet te missen: vertelsels en verzinsels van overal in alle hoeken van de bibliotheek. Onder andere met Karel Vingerhoets, Aya Sabi, Mia Verbeelen, Julie Cafmaeyer, Mostafa Benkerroum, Amina Belorf, Tom Clement, Esmé Bos, Bart Voet, Veerle Ernalsteen, Scale en Carmien Michels.

Het festival eindigt in schoonheid en diversiteit op zondag 14 mei met een verteldag over migratie in het Red Star Line Museum met onder meer Dahlia Pessemiers, Birsen Taspinar en Dimitri Leue.

Veerle Ernalsteen, Dahlia Pessemiers, Hilde Rogge, Rien Van Meersel, Tom Clement, Mostafa Benkerroum en Carmien Michels promoten de vertelkunst binnen NT2 (Nederlands als tweede taal). Samen met anderstaligen verrassen ze tijdens het festival met boeiend theater, een originele expo, digitale verhalen en magische vertellingen.

Speciaal voor ‘Antwerpen Vertelt’ loopt ook de tentoonstelling ‘Wreed Schoon’ naar het gelijknamige boek van Marita de Sterck en Jonas Thys. Een expo vol ongecensureerde volkssprookjes uit meer dan 30 culturen die in België wonen. De expo zal 2 jaar lang rondreizen langs Antwerpse bibliotheken.

Geniet van ‘Antwerpen Vertelt’, een festival dat je laat voelen dat verhalen verbinden.

Bekijk hier uw programmakrant.

PRAKTISCH

 

‘Antwerpen Vertelt’ is een initiatief van Antwerpen Boekenstad en bibliotheek Permeke in samenwerking met Atlas huis van diversiteit en inburgering, de Antwerpse NT2 scholen, Het Geluidshuis, De Verhalenwerf, Studio Sesam, Opendoek vertelkunst/Van Stoel tot Stoel en JOBA Vluchtelingenwerking, het project SamenLezen, Wilde Raven vzw, VDAB, Tafels van Vrede, Vormingplus, Het Sprookjeshuis, en vele andere vertellers en vertelsters.