Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Een vertelfestival voor jong en oud

Van 10 tot 14 mei 2017 vindt de tweede editie plaats van 'Antwerpen vertelt'. Het tweejaarlijkse vertelfestival laat jong en oud proeven van vertellen met een feest van verhalen en vertellers van hier en elders. ’Antwerpen vertelt’ doorkruist 5 dagen lang de stad en houdt halt in De Roma, bibliotheek Permeke, Antwerpse scholen en het Red Star Line Museum.


Het festival start op woensdag 10 mei met een vertelfeest in De Roma vol toeters en bellen, pannenkoeken en natuurlijk veel verhalen. Op donderdagavond 11 mei staan onder andere Abdelkader Benali, Ilona Plichart en Carmien Michels stil bij de kracht van vertellen in bibliotheek Permeke. Zaterdag 13 mei vind je in bibliotheek Permeke workshops, installaties, vertelvoorstellingen, muzikale intermezzo’s, een boekendokter en liefdesverklaringen. Ook niet te missen: vertelsels en verzinsels van overal in alle hoeken van de bibliotheek. Onder andere met Karel Vingerhoets, Aya Sabi, Mia Verbeelen, Julie Cafmaeyer, Mostafa Benkerroum, Amina Belorf, Tom Clement, Esmé Bos, Bart Voet, Veerle Ernalsteen, Scale en Carmien Michels.
Het festival eindigt in schoonheid en diversiteit op zondag 14 mei met een verteldag over migratie in het Red Star Line Museum met onder meer Dahlia Pessemiers, Birsen Taspinar en Dimitri Leue.
Veerle Ernalsteen, Dahlia Pessemiers, Hilde Rogge, Rien Van Meersel, Tom Clement, Mostafa Benkerroum en Carmien Michels promoten de vertelkunst binnen NT2 (Nederlands als tweede taal). Samen met anderstaligen verrassen ze tijdens het festival met boeiend theater, een originele expo, digitale verhalen en magische vertellingen.

Speciaal voor ‘Antwerpen Vertelt’ loopt ook de tentoonstelling ‘Wreed Schoon’ naar het gelijknamige boek van Marita de Sterck en Jonas Thys. Een expo vol ongecensureerde volkssprookjes uit meer dan 30 culturen die in België wonen. De expo zal 2 jaar lang rondreizen langs Antwerpse bibliotheken.

Geniet van ‘Antwerpen Vertelt’, een festival dat je laat voelen dat verhalen verbinden.

Bekijk hier uw programmakrant.

PRAKTISCH

  • woensdag 10 mei | 14u – 17u | GRATIS toegang Vertelfeest in de ROMA | Doorlopend vertellingen, workshops, kinderanimatie in alle hoeken van de Roma. Onder andere met: Karel Vingerhoets, Asma Oulad Assia, Carolina Ojeda, Annie Schelfout, Wendy Abusabal Sanchez, Angela Ramirez Escobar, Griot Tshitenge , De verhalenkat, Rocio Forero, Nadine Heidbrink, Tinne Van Den Bossche, Chris De Backer en Kamal Kharmach, vrijwilligers van de bib van Borgerhout, Atlas, NikNak en bewoners van het Asielcentrum Linkeroever met verhalen in alle talen en nog vele anderen.
  • donderdag 11 mei | 20u | GRATIS toegang De kracht van vertellen, professionals aan het woord in het auditorium van Permeke. Reserveren via info.permeke@stad.antwerpen.be
  • zaterdag 13 mei | 10u – 18u | GRATIS toegang Vertelfestival in Permeke
  • zondag 14 mei | 11u – 20u | GRATIS toegang Verteldag in het Red Star Line Museum

 

‘Antwerpen Vertelt’ is een initiatief van Antwerpen Boekenstad en bibliotheek Permeke in samenwerking met Atlas huis van diversiteit en inburgering, de Antwerpse NT2 scholen, Het Geluidshuis, De Verhalenwerf, Studio Sesam, Opendoek vertelkunst/Van Stoel tot Stoel en JOBA Vluchtelingenwerking, het project SamenLezen, Wilde Raven vzw, VDAB, Tafels van Vrede, Vormingplus, Het Sprookjeshuis, en vele andere vertellers en vertelsters.