Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Felix Poetry Festival

Download hier de programmakrant.

Felix Poetry Festival 8-10 juni 2016

Antwerpen Boekenstad organiseert voor de achtste keer het Felix Poetry Festival. Elk jaar kan je op dit festival genieten van een kwalitatieve keuze uit poëzie van hier en elders. Zo divers het genre is, zo gevarieerd is het programma. Dichters en songsmeden, oude rotten en jong geweld, internationale gasten en woordkunstenaars van eigen bodem, slam, rap, spoken word, het serieuze werk naast speelse performances, alles kan, alles mag, zolang het maar van de bovenste plank, gemeend en woordvast is.

De openingsavond vindt op woensdag 8 juni plaats in het hoofdkwartier van Born In Antwerp aan het Kattendijkdok. Stijn Vranken presenteert er met een fijne selectie gasten zijn bundeling stadsgedichten. In Het Bos stelt Seckou op donderdag 9 juni een flink afwijkend poëzieprogramma voor dat het beste uit de wereld van slam, rap en spoken word samenbrengt. In het Felixpakhuis ontvangen we in samenwerking met Poëziecentrum op vrijdag 10 juni een selectie buitenlandse topdichters in het kader van Versopolis.

 

Wo 8 juni, 20u: FIAT LUX – Feestelijke bundelpresentatie stadsgedichten Stijn Vranken

De openingsavond van het Felix Poetry Festival vindt plaats in het nagelnieuwe Hoofdkwartier van Born in Antwerp. Gewezen stadsdichter Stijn Vranken stelt zijn bundeling stadsgedichten FIAT LUX (De Bezige Bij) voor met optredens van o.a. Charlotte Van den Broeck, David Troch, Peter Holvoet-Hanssen & Diouf Lamine, Dez Mona, Veston, Vitalski, Kevin van Staeyen, Kila Van der StarreJess De Gruyter en Lotte Dodion.

 

Do 9 juni, 20u: Performance Poetry in Het Bos

De Antwerpse slam poet Seckou stelt voor de tweede keer een wild programma samen met binnen- en buitenlandse performance poets. Spoken word artiesten, slammers, rappers en performance dichters bezetten voor een avond Het Bos, waaronder Piteira (Portugal), Maras (FR), Almamy Koie (Niger), Tobias Kunze (D), Slam de Stad (BE), Sir Black (Ghana), Salva Soler (Spanje), L'Ami Terrien (BE), Dumitru Crudu (Moldavië), Pepe (BE), Younes Mernissi (BE), Elladerebel (Suriname), Saknes & Mehdi (FR), Sir Black (Ghana), L'Ami Terrien (BE) en Maarten Inghels (BE). In samenwerking met Fiëbre zijn er daarenboven twee straffe Mexicaanse performance dichters te gast: Rojo Cordova en Rocío Cerón.

 

Vr 10 juni, 20u: Versopolis in het Felixpakhuis

Felix Poetry Festival presenteert net als vorig jaar in samenwerking met Poëziecentrum een internationale dichtersavond in het kader van het Europese poëzieplatform Versopolis. Versopolis verenigt 11 internationale festivals (uit o.a. Italië, het Verenigd Koninkrijk, Slovenië, Polen, Oostenrijk, Kroatië en Zweden) die drie jaar lang 55 talentvolle dichters uitwisselen. Dit jaar zijn Laura Accerboni (Italië), Andre Rudolph (Duitsland), Yekta (Frankrijk), Adam Pluszka (Polen) en Katja Perat (Slovenië) te gast in het Felixpakhuis. Els Moors vertegenwoordigt de poëzie uit ons land. De danseressen van Les Ballets Confidentiels en onze Antwerpse trots Tom Van Laere (Admiral Freebee) zorgen voor de bijzondere entr'actes. 

 

PRAKTISCH

Locaties

  • Hoofdkwartier Born in Antwerp, Kattendijkdok-Oostkaai 21, Antwerpen
  • FelixPakhuis, Godefriuskaai 30, Antwerpen
  • Het Bos, Ankerrui 5-7, Antwerpen 

Tickets

  • Openingsavond 8 juni 2016: gratis
  • Performance Poetry in Het Bos en Versopolis in het Felixpakhuis: Aan de kassa:10 EUR per avond

Informatie

Antwerpen Boekenstad, 03 222 93 34, boekenstad@stad.antwerpen.be

Volg ons ook op facebook.

Felix Poetry Festival is een organisatie van Antwerpen Boekenstad i.s.m. Poëziecentrum, Poetry International, Fiëbre, Born In Antwerp, Het Bos en deFelix, Arenberg, met steun van het Roemeens Cultureel Instituut in Brussel, de Mexicaanse en de Portugese ambassade. 

 

Archief